وبلاگ آب و یخ

۲ مطلب در مهر ۱۴۰۱ ثبت شده است

موکب های اربعین از جمله معروفترین موکب هایی می باشند که در کل دنیا به صورت سالانه و در طی چندروز مانده به مراسمات اربعین در ایران و عراق راه اندازی می شوند. در این موکب ها هدف خدمت رسانی به زائرین می باشد که این خدمت رسانی شامل اب و چای و شربت و خوراکی و ... می باشد.

یکی از مهمترین موارد که در موکب ها تاکید میشود، توجه به خستگی زائرین و ایجاد شرایطی مناسب برای ادامه مسیر آنها می باشد.

در این فرایند اب خنک و به طور کلی یخ و خنک سازها اهمیت بسیاری دارند. باتوجه به هوای بسیار گرم عراق بخصوص در ایامی که اربعین در فصل تابستان قرار دارد، فراهم کردن یخ های تازه و باکیفیت از جمله بهترین روش هایی می باشد که میتوان شرایط خدمت رسانی را فراهم کرد.

برای تولید یخ روش های بسیاری وجود دارد که شاید بتوان گفت بهترین انها استفاده از دستگاه های تولید یخ قابلی می باشد. یخساز قالبی دستگاهی است که در مدت زمانی معین امکان دسترسی به یخ های قالبی بزرگ را فراهم میکند.

یخ های قالبی بزرگ امکان خورد شدن به تکه های کوچک را دارا می باشند . دستگاه های تولید کننده ی این یخ ها با توجه به اینکه امکان تولید مقدار بسیار زیادی یخ را دارند در نتیجه در یک واحد کار مقدار بسیار زیادی یخ تولید می کنند و در نتیجه نیاز تعداد زیادی از زائران قابل رفع می باشد.

این یخ ها دارای قطر بزرگی است که البته به صورت سفارشی قابل تغییر نیز می باشد. تولید یخ های مذکور به صورت کاملا بهداشتی صورت می گیرد و در نتیجه می توان از این یخ ها برای تمامی موارد از جمله نوشیدن ، شستشوی پای زائران و ... نیز استفاده کرد.

یخساز های قالبی همانطور که اشاره شد در ظرفیت های مختلفی تولید میشوند که این ظرفیت ها از 20 قالب در هر 12 ساعت تا 800 قالب در هر 12 ساعت قابل انتخاب می باشند. دستگاه های مذکور هم به صورت قابل حمل و هم به صورت ثابت طراحی و تولید میشوند که در نمونه های قابل حمل امکان جابجایی آسان دستگاه ها شرایطی را فراهم میکند که به راحتی می توان دستگاه را در مناطق مختلف جابجا کرد.

همانطور که اشاره شد یخساز های قالبی امکان خرد شدن را دارند و از این جهت پس از مراسم اربعین نیز می توان از انها برای تولید یخ های خورد شده نیز استفاده کرد. یخ های قالبی را می توان در کشتارگاه ها ، در لنج های ماهیگیری ، در پایانه های مسافربری و ... مورد استفاده قرار دارد و از این نظر پس از مراسمات اربعین نیز دستگاه سودآوری بالایی را برای خریدار بهمراه خواهد داشت.

همچنین استفاده از این دستگاه ها در فرایند بچینگ بتن نیز بسیار مرسوم است و از الزامات بسیار مهم نیز برشرمده می شود.

یخ های تولیدی قالبی به دلیل شخامت بالایی که دارند به سرعت اب نخواهند شد و از این رو می توان برای مدت زمان بیشتری انها را در بیرون از محیط خنک نگهداری کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مهر ۰۱ ، ۱۴:۵۰
کامبیر سپاسی

با ورود به فصل بهار ، رشد گیاهان دارویی و گیاهانی که عرق انها استفادی زیادی دارد افزایش پیدا میکند. در این بین تهیه عرق باکیفیت نیازمند اشنایی با روش های عرق گیری و استفاده از دستگاه های مخصوص است که در این نوشته به بیان برخی از ویژگی های این دستگاه عرق گیری خانگی می پردازیم. 

از جمله دستگاه های مورد استفاده در عرق گیری دستگاه های صنعتی عرق گیری می باشد که برای عرق گیری از روش های کاملا مدرن استفاده کرده که در نتیجه ی ان عرقی بسیار خالص و باکیفیت تولید میشود .

عرق هایی که در بازار و به صورت عادی عرضه میشوند از خلوص پایینی برخوردار می باشند و ممکن است که نتوانند ان خاصیت واقعی گیاه مدنظر را نشان دهند. این مورد حتی در گلاب نیز قابل مشاهده است.

در قدیم الایام از دستگاه های بزرگ مسی برای تقطیر استفاده میشد. این دستگاه ها ساختاری بسیار ساده داشتند. دیگ بر روی اجاق گاز قرار داده میشد و سپس با جوشیدن ابی که مواد در داخل آن قرار دارند ، بخار حاوی عرق گیاهان از دستگاه خارج میشود و در داخل یک دیگ دیگر قرار گرفته و عمل میعان در ان ایجاد میشود . بواسطه ی چنین عملی مواد باقی مانده عرق خواهند بود .

اما این روش عیوب بسیاری دارد. اول اینکه اب معمولی به مقداری زیاد همراه با عرق گیاه قاطی شده و عرقگیری میشود. از سویی دیگر امکان پرتی انرژی در این روش بسیار بالاست .

در مقابل دستگاه های مدرن عرق گیری قرار میگیرد. این دستگاه های که ظرفیت 200 به بالا کیلویی دارند بخصوص برای سالن های گلاب گیری و عرق گیری بسیار مناسب می باشند.

این دستگاه ها برای عرق گیری از دیگ بخار و برج خنک کننده استفاده میکنند. دیگ بخار ، بخاری با دمای بالا و فشار بالا تولید میکند و وارد دیگ پخت میکند و مواد داخل دیگ پخت با برخورد به بخار ، تولید بخار ماده میکنند و این بخار پس از دیگ پخت وارد کندانسور شده و از انجا با عمل میعان به مایع تبدیل شده و عرق مد نظر تولید میشود.

کیفیت بالای تولید گلاب در دستگاه های گلاب گیری صنعتی ، کاملا مشخص می باشد . این کیفیت بالا علاوه بر عرق با کیفیت خود را در اسانس گیری نیز نشان میدهد.

دستگاه هایی که بدنه ی استیل دارند و نوع طراحی آنها صنعتی می باشد، هیچگونه طعم و بویی به ماده ی عرق گیری شده نمی دهند و این یکی از مهمترین ویژگی های آنها می باشد. چرا که دستگاه های دست ساز علاوه بر اینکه ممکن است سبب بو گرفتن عرق شوند ، سبب منتشر شدن بوی عرق در محیط اطراف نیز میشوند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ مهر ۰۱ ، ۱۴:۴۳
کامبیر سپاسی