وبلاگ آب و یخ

تولید مواد لبنی در روستاهای کشور به صورت روزانه در حال انجام می باشد و جزوی از منابع کسب درآمد روستاییان شناخته می شود. با توجه به افزایش تقاضا در جامعه نیاز به تولید مواد بیشتر نیز بوجود امده است و از سویی دیگر به دلیل محدود بودن محل نگهداری ، بهینه سازی تولید کنونی نیز می تواند در افزایش تولید و متعاقب آن افزایش درامد نیز تاثیر بسیاری بگذارد. در این نوشتار به بررسی ورود برخی از تکنولوژی ها به این صنعت و کمک به بهبود وضعیت بیان شده خواهیم پرداخت .

شیر دوشی :

 شیر دوشی سنتی کاری سخت و زمان بر می باشد که به دلیل استفاده از دست امکان ورود آلودگی به داخل شیر نیز بالا می رود. این مورد بخصوص در مورد گوسفندان بسیار رواج داشته و سختی کار باتوجه به نیاز به نفر دوم برای نگهداشتن دام افزایش می یابد.

در نتیجه ی این امر دستگاه هایی مخصوص به نام شیردوش به بازار عرضه شده است که امکان شیردوشی اتوماتیک از دام ها را فراهم میکند. این شیردوش ها در دو مدل دستی و برقی به بازار عرضه میشود. نمونه های برقی تماما اتوماتیک عمل کرده و بالطبع قیمت بالاتری دارند.

اما نمونه های دستی دارای ساختاری ساده و سنتی بوده و با استفاده از یک دستگیره تلمبه مانند نیروی مورد نیاز برای شیردوشی نبضی را فراهم میکنند. این نوع شیر دوشی تماما بهداشتی بوده ، از ورود الودگی به داخل شیر جلوگیری کرده و شیری ارگانیک و بهداشتی استخراج میکند.

درست کردن ماست :

درست کردن ماست با استفاده از دستگاه های مدرن هزینه ی بالایی را برای تک خانوار بهمراه خواهد داشت. این مورد زمانی می تواند سودبخش باشد که چندین خانوار اقدام به خرید یک دستگاه ماست بند کنند و با همدیگر از دستگاه استفاده کنند. ماست بندها دستگاه هایی مخصوص می باشند که با استفاده از یک کنترلر مخصوص دما و رطوبت مورد نیاز به انها اعمال شده و ماست در مدت زمانی کم و با کیفیتی بالا تولید می شود.

تولید کره :

تولید کره از ماست در زمان های قدیمی با ابزاری به نام مشک مهیا می شد. توسط مشک که باید به صورت منظم زده شده و تکان داده میشد، کره و دوغ از ماست جدا شده و ماده هایی کاملا طبیعی مهیا میشد.

اما مشکل در عدم وجود بهداشت کامل در این شرایط و همینطور نیاز به نیروی بالا برای ساخت کره و دوغ بود. در نتیجه از دستگاهی به نام کره گیر استفاده می شود که ابزاری برقی به منظور تولید کره در اندازه های مختلف می باشد. کره گیر ها که از انها به عنوان دوغ ساز نیز یاد میشود، عمل تولید دوغ و کره به صورت اتوماتیک انجام میدهد. در این حالت کره از ماست پر چرب گرفته شده و دوغ نیز از خروجی دستگاه خارج میشود.

تولید خامه :

تولید خامه نیز در مرحله ی اول اماده سازی شیر صورت می گیرد. در این مرحله شیر کمی حرارت داده میشود و سپس با استفاده از دستگاهی به نام چرخ شیر ، خامه و چربی از شیر گرفته میشود . چرخ شیر در دو نوع دستی و اتوماتیک موجود می باشد که نوع اتوماتیک با برق شهری کار می کند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۸/۰۵
کامبیر سپاسی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی