استفاده از ظروف بهداشتی در حمل و نگهداری شیر
نگهداری و فروش فراورده های دامی در مناطق روستایی بسیار رواج دارد و دامداری حتی در اشل کوچک نیز یکی از راه های کسب درامد در خانه های روستایی است. فروش مواد لبنی بیشتر به افراد واسطه میان فروشنده و کارگاه لبنیاتی صورت می گیرند. بسیاری از کارگاه های لبنیاتی با افراد حمل کننده ی مواد قرار داد همکاری بسته و این افراد مواد لبنی مورد نیاز را از مکان های مشخصه تحویل گرفته و در کارگاه ها تخلیه میکنند.
مواد به کارگاه توسط ظرف شیر استیل منقل میشود. استفاده از استیل در این ظرف شیر ها امکان وارد شدن الودگی به داخل شیر را بسیار کاهش میدهند.
انتخاب جنس استیل در ظروف شیر یکی از استانداردهای این صنعت می باشد . مواد پلاستیکی و یا ظروف گالوانیزه امکان ورود آلودگی را به میزان بسیاری افزایش میدهند بدین ترتیب و به منظور حذف امکان زنگ زدگی مواد، استانداری مبنی بر استفاده از استیل های نگیر در لوازم مصرفی در صنعت لبنیاتی به تصویب رسیده است .
مورد بعدی در شستشوی تجهیزات مواد لبنی می باشد. با توجه به اینکه ظروف پلاستیکی امکان جذب این مواد را دارند ، شستشوی این ظروف با مشکلات بسیاری مواجه شده و امکان ورود مواد به داخل شیر نیز افزایش می باشد و در نتیجه امکان هدر رفت شیر تولیدی وجود دارد.
ظروف شیر باید دارای درب مخصوص و کاملا چفت شو باشند. استفاده از این درب در جلوگیری از ورود مواد آلوده به داخل شیر بسیار مفید بوده و در نتیجه تاثیر بسیاری در کیفیت ماده ی تولیدی خواهد داشت .
تانکر های حمل شیر نیز با توجه به ماهیت آنها باید از استیل غیرمغناطیسی باشند.
همینطور پس از حمل و نقل و قبل از اقدام به قرار دادن شیر جدید ، ظروف باید به صورت کامل شستشو شوند تا چربی ها و الودگی ها در داخل ظروف باقی نماند. در نتیجه مشکلی از این بابت بوجود نخواهد آمد .
توجه به این نکته که پس از حمل شیر ها باید در داخل شیر سردکن و سپس دستگاه مخصوص پخت شیر قرار گیرند نیز بسیار مهم می باشد. بدین ترتیب شیر به مقدار بسیاری و مرحله به مرحله در دستگاه های پاستوریزاتور و دستگاه هموژنایزر میکروب کشی می شود.
در نتیجه ی این امر احتمال ابتلا به بیماری های خطرناکی همچون تب مالت و .. که بین حیوان و انسان مشترک می باشند به صفر میرسد .