وبلاگ آب و یخ

۶ مطلب در آبان ۱۳۹۹ ثبت شده است

نگهداری از گوسفند ها در محیط های روستایی مشکلات زیادی رو به همراه داره که نیاز به همکاری تمام اعضای خانواده رو می طلبه . این نیاز به همکاری متناسب با تعداد گوسفندهاست . برای مثال کسی که 3 تا گوسفند داره نگهداری این تعداد براش آسونه و قابل مقایسه با کسی نیست که 10 تا گوسفند داره . در مقابل خوب کسب درامد کمتری هم از 3 تا در مقابل 10 تا گوسفند داره .

چرای گوسفندان :

یکی از مهمترین موارد در نگهداری از گوسفند ها چرای اونهاست . چرای گوسفند در کیفیت شیر تولیدی بسیار موثر هست . از این جهت این مورد نسبت به گاوها از اهمیت خیلی بالایی برخورداره و گوسفندان باید مدام به چراگاه ها برده بشن . همین مورد سبب می شه که یک نفر به عنوان چوپان گوسفندهارو همراه کنه .

چرا بخصوص در مناطق روستایی در ارتفاعات اتفاق میفته . در روستاهایی که در کوهپایه ها قرار ندارن و بیشتر به سمت بیابونی شدن هستن ، کمتر از گوسفند استفاده می شه و بیشتر از بز که مقاوام بالاتری داره استفاده میکنن.

نگهداری از این حیوانات با توجه اینکه امکان تامین معاش خانواده ها رو فراهم میکنن ، از اهمیت بالایی برخورداره .

تامین علوفه مناسب :

تامین علوفه بخصوص برای فصول سرد سال از اهمیت خیلی زیادی بین دامدارا برخورداره و توجه به اون برای بقای حیوانات در این فصل خیلی مهمه . از این رو باید در فصول گرم سال به دنبال جمع اوری علوفه باشید و علوفه رو ذخیره کنید تا در فصل سرد سال بتونید به خوبی ازش استفاده کنید . نبود علوفه در فصل سرد سال شمارو با مشکلات خیلی زیادی مواجه خواهد کرد .

شیر دوشی منظم :

شیردوشی از گوسفندها باید به صورت منظمی صورت بگیره ، این نظم در سلامت گوسفندها نیز تاثیر گذاره . پیشنهاد میکنم از دستگاه های شیردوش گوسفند استفاده کنید که بدون نیاز به نفر اضافی و اسیب به گوسفند عملیات شیردوشی رو سریع براتون مهیا میکنه.

این مورد از شیر دوش ها میتونه به شیردوشی خوب و مناسب و همینطور افزایش میزان شیرحاصله کمک زیادی بکنه .

پشم چینی :

پشم چینی یکی دیگر از مهمترین کارهایی هست که باید پس از پایان فصول سرد سال صورت بگیره. در پشم چینی هدف بهبود وضعیت نگهداری از گوسفندان و همینطور کسب درامد از پشم های چیده شده است. پشم ها وقتی که زیاد میشه سبب افزایش دما در بدن گوسفند میشه و در نتیجه میتونه گوسفند رو با کاهش شیردهی هم مواجه کنه.

همینطور پشم زیاد میتونه عاملی برای ایجاد بیماری های پوستی و خارشی در گوسفند ها بشه و مشکلات زیادی رو براشون بوجود بیاره .

جمع بندی :

تمامی مواردی که گفته شد باید به صورت منظم اجرا بشه تا بشه از پرورش روستایی گوسفندان کسب درامد کرد. کسب درامد در گوسفندان کمتر از گاو هست ولی اگه گوسفند شیر ده با نژاد مشخصی رو خریداری کنید ، برای شیر دهی خیلی خوب جواب میده ، این در حالی هست که گوسفند های افشار برای فروش به عنوان گوسفند گوشتی بازار خیلی خوبی دارن و خیلی سریع میشه که به فروش برسونیدشون .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ آبان ۹۹ ، ۱۱:۲۶
کامبیر سپاسی

کره گیر های برقی ابزارهایی اتوماتیک می باشند که با استفاده از نیروی برق امکان تولید کره را فراهم میکنند. دو نوع کره گیر و به طور کلی دو نوع روش برای کره گیری داریم :

- کره گیری صنعتی :

در کره گیری صنعتی از دستگاه های مخصوص صنعتی استفاده میشود که به صورت اتوماتیک کره را از خامه تولید میکنند. این دستگاه ها در خط تولید کره پس از سپراتور های خامه گیری قرار میگیرند.

پس از جداسازی خامه از شیر ، خامه ی جداسازی شده در این مرحله در داخل کره گیرهای صنعتی قرار گرفته و کره گیر چربی خامه را گرفته و کره ی طبیعی تولید میشود.

کره گیر های صنعتی در مراکز صنعتی تولید کره بخصوص در کارخانجات لبنیاتی استفاده میشوند. رنگ کره ی تولیدی توسط این دستگاه ها زرد رنگ می باشد.

- کره گیری خانگی :

کره گیر های خانگی که از آنها با عنوان کره گیر استیل نیز نام برده می شود ، ابزاری برای کره گیری در مقادیر کوچکتر بوده که قابل استفاده در منازل و محیط های عشایری نیز می باشند. این دستگاه ها غالبا ظرفیتی از 5 لیتر تا 200 لیتر دارند.

کره گیری در این دستگاه ها با کره گیرهای صنعتی متفاوت می باشد. در این نوع از دستگاه ها کره از ماست تهیه می شود. به عبارتی دیگر ماست پرچرب در داخل کره گیر با مقداری آب مخلوط می شود و کره گیر چربی ماست را به صورت کره استخراج میکند.

مواد باقی مانده به صورت دوغ از دستگاه خارج میشوند. روش کار این کره گیر ها شباهت بسیاری به روش کار مشک دستی دارد که در گذشته نه چندان دور بخصوص در خانه های روستایی و عشایری مورد استفاده قرار میگرفتند.

این کره گیر ها دارای چندین قسمت می باشند :

- بدنه : همانطور که اشاره شد بدنه ی کره گیر های خانگی در بیشتر موارد از استیل بهداشتی می باشد. همچنین برخی از این دستگاه ها نیز از جنس آلومینیوم بوده که طول عمر دستگاه را افزایش می دهند.

بدنه دستگاه به دلیل اینکه ارتباطی مستقیم با شیر و لبنیات دارد باید به گونه ی کاملا بهداشتی تولید شود و امکان زنگ زدگی در آن به صفر برسد .

- همزن : همزن دستگاه بسته به نوع و مدل تولیدی در قسمت تهتانی یا فوقانی دستگاه قرار دارد. این قسمت با چرخش خود عامل اصلی جداسازی کره از ماست می باشد .

- موتور : موتور دستگاه به همزن متصل است و امکان قرار گرفتند بالا یا کف دستگاه را دارا می باشد. قرار گرفتن در کف دستگاه برای دستگاه های کارگاهی و بزرگتر مناسبتر می باشد .

همچنین توان موتور نیز بستگی مستقیمی با حجم مخزن دارد و هر چقدر که حجم مخزن بزرگتر باشد نیاز به موتوری قدرتمندتر نیز خواهد بود.

- شیلنگ خروجی : در داخل دستگاه یک شیلنگ مخصوص برای مایع پس از کره گیری وجود دارد. این مایع که همان دوغ می باشد پس از خروج از محل مخصوص دستگاه که به یک شلنگ متصل شده است قابل استفاده می باشد .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ آبان ۹۹ ، ۱۱:۵۴
کامبیر سپاسی

نگهداری و فروش فراورده های دامی در مناطق روستایی بسیار رواج دارد و دامداری حتی در اشل کوچک نیز یکی از راه های کسب درامد در خانه های روستایی است. فروش مواد لبنی بیشتر به افراد واسطه میان فروشنده و کارگاه لبنیاتی صورت می گیرند. بسیاری از کارگاه های لبنیاتی با افراد حمل کننده ی مواد قرار داد همکاری بسته و این افراد مواد لبنی مورد نیاز را از مکان های مشخصه تحویل گرفته و در کارگاه ها تخلیه میکنند.

مواد به کارگاه توسط ظرف شیر استیل منقل میشود. استفاده از استیل در این ظرف شیر ها امکان وارد شدن الودگی به داخل شیر را بسیار کاهش میدهند.

انتخاب جنس استیل در ظروف شیر یکی از استانداردهای این صنعت می باشد . مواد پلاستیکی و یا ظروف گالوانیزه امکان ورود آلودگی را به میزان بسیاری افزایش میدهند بدین ترتیب و به منظور حذف امکان زنگ زدگی مواد، استانداری مبنی بر استفاده از استیل های نگیر در لوازم مصرفی در صنعت لبنیاتی به تصویب رسیده است .

مورد بعدی در شستشوی تجهیزات مواد لبنی می باشد. با توجه به اینکه ظروف پلاستیکی امکان جذب این مواد را دارند ، شستشوی این ظروف با مشکلات بسیاری مواجه شده و امکان ورود مواد به داخل شیر نیز افزایش می باشد و در نتیجه امکان هدر رفت شیر تولیدی وجود دارد.

ظروف شیر باید دارای درب مخصوص و کاملا چفت شو باشند. استفاده از این درب در جلوگیری از ورود مواد آلوده به داخل شیر بسیار مفید بوده و در نتیجه تاثیر بسیاری در کیفیت ماده ی تولیدی خواهد داشت .

تانکر های حمل شیر نیز با توجه به ماهیت آنها باید از استیل غیرمغناطیسی باشند.

همینطور پس از حمل و نقل و قبل از اقدام به قرار دادن شیر جدید ، ظروف باید به صورت کامل شستشو شوند تا چربی ها و الودگی ها در داخل ظروف باقی نماند. در نتیجه مشکلی از این بابت بوجود نخواهد آمد .

توجه به این نکته که پس از حمل شیر ها باید در داخل شیر سردکن و سپس دستگاه مخصوص پخت شیر قرار گیرند نیز بسیار مهم می باشد. بدین ترتیب شیر به مقدار بسیاری و مرحله به مرحله در دستگاه های پاستوریزاتور و دستگاه هموژنایزر میکروب کشی می شود.

در نتیجه ی این امر احتمال ابتلا به بیماری های خطرناکی همچون تب مالت و .. که بین حیوان و انسان مشترک می باشند به صفر میرسد .

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ آبان ۹۹ ، ۰۹:۰۱
کامبیر سپاسی

تولید مواد لبنی در روستاهای کشور به صورت روزانه در حال انجام می باشد و جزوی از منابع کسب درآمد روستاییان شناخته می شود. با توجه به افزایش تقاضا در جامعه نیاز به تولید مواد بیشتر نیز بوجود امده است و از سویی دیگر به دلیل محدود بودن محل نگهداری ، بهینه سازی تولید کنونی نیز می تواند در افزایش تولید و متعاقب آن افزایش درامد نیز تاثیر بسیاری بگذارد. در این نوشتار به بررسی ورود برخی از تکنولوژی ها به این صنعت و کمک به بهبود وضعیت بیان شده خواهیم پرداخت .

شیر دوشی :

 شیر دوشی سنتی کاری سخت و زمان بر می باشد که به دلیل استفاده از دست امکان ورود آلودگی به داخل شیر نیز بالا می رود. این مورد بخصوص در مورد گوسفندان بسیار رواج داشته و سختی کار باتوجه به نیاز به نفر دوم برای نگهداشتن دام افزایش می یابد.

در نتیجه ی این امر دستگاه هایی مخصوص به نام شیردوش به بازار عرضه شده است که امکان شیردوشی اتوماتیک از دام ها را فراهم میکند. این شیردوش ها در دو مدل دستی و برقی به بازار عرضه میشود. نمونه های برقی تماما اتوماتیک عمل کرده و بالطبع قیمت بالاتری دارند.

اما نمونه های دستی دارای ساختاری ساده و سنتی بوده و با استفاده از یک دستگیره تلمبه مانند نیروی مورد نیاز برای شیردوشی نبضی را فراهم میکنند. این نوع شیر دوشی تماما بهداشتی بوده ، از ورود الودگی به داخل شیر جلوگیری کرده و شیری ارگانیک و بهداشتی استخراج میکند.

درست کردن ماست :

درست کردن ماست با استفاده از دستگاه های مدرن هزینه ی بالایی را برای تک خانوار بهمراه خواهد داشت. این مورد زمانی می تواند سودبخش باشد که چندین خانوار اقدام به خرید یک دستگاه ماست بند کنند و با همدیگر از دستگاه استفاده کنند. ماست بندها دستگاه هایی مخصوص می باشند که با استفاده از یک کنترلر مخصوص دما و رطوبت مورد نیاز به انها اعمال شده و ماست در مدت زمانی کم و با کیفیتی بالا تولید می شود.

تولید کره :

تولید کره از ماست در زمان های قدیمی با ابزاری به نام مشک مهیا می شد. توسط مشک که باید به صورت منظم زده شده و تکان داده میشد، کره و دوغ از ماست جدا شده و ماده هایی کاملا طبیعی مهیا میشد.

اما مشکل در عدم وجود بهداشت کامل در این شرایط و همینطور نیاز به نیروی بالا برای ساخت کره و دوغ بود. در نتیجه از دستگاهی به نام کره گیر استفاده می شود که ابزاری برقی به منظور تولید کره در اندازه های مختلف می باشد. کره گیر ها که از انها به عنوان دوغ ساز نیز یاد میشود، عمل تولید دوغ و کره به صورت اتوماتیک انجام میدهد. در این حالت کره از ماست پر چرب گرفته شده و دوغ نیز از خروجی دستگاه خارج میشود.

تولید خامه :

تولید خامه نیز در مرحله ی اول اماده سازی شیر صورت می گیرد. در این مرحله شیر کمی حرارت داده میشود و سپس با استفاده از دستگاهی به نام چرخ شیر ، خامه و چربی از شیر گرفته میشود . چرخ شیر در دو نوع دستی و اتوماتیک موجود می باشد که نوع اتوماتیک با برق شهری کار می کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ آبان ۹۹ ، ۱۶:۲۸
کامبیر سپاسی

یخساز

راهنمای خرید یخساز

یخساز های یکی از پرفروش ترین تجهیزات سرمایشی می باشند که در اندازه ها و ظرفیت های مختلف طراحی و تولید می شوند. سیستم سرمایشی بکار رفته در این دستگاه ها می تواند حجم قابل توجهی از آب را در مدت زمان بسیار کوتاه به یخ تبدیل کند تا بدین شکل کاربر به طور دائم یخ در اختیار داشته باشد. از دستگاه های یخساز که در انواع خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی طراحی و تولید می شوند، با توجه به ظرفیت و اندازه ای که دارند در مکان هایی مانند کافی شاپ، رستوران، تالار، سالن های ورزشی، کارگاه ها، پرورش ماهی، ماهی فروشی، فروشگاه ها و … بهره گیری می شود. هنگام خرید تجهیزات برودتی و سرمایشی به خصوص یخساز باید برخی نکات را در نظر بگیرید که ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ آبان ۹۹ ، ۰۹:۲۸
کامبیر سپاسی

یخساز خانگی

کاربرد یخساز خانگی 

یخساز خانگی یکی از انواع تجهیزات برودتی و سرمایشی می باشد که برای تولید یخ حبه ای مورد استفاده قرار می گیرد. از این محصول به دلیل ظرفیت مناسب و اندازه کوچکی که دارد در کافی شاپ ها، سفره خانه ها، سالن ها، خانه، شرکت ها و … برای تولید یخ حبه ای استفاده می کنند.

کارکرد این یخساز خانگی به صورت اتوماتیک می باشد، از این رو بدون نیاز به دخالت کاربر یا حضور اپراتور این دستگاه خواهد توانست به صورت دائم یخ تولید کرده و در اختیار کاربر قرار دهد. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۹ ، ۰۹:۴۴
کامبیر سپاسی